+40 726 234 342
+40 0371 177 633
Strada Dumitru Slugeru (DOAMNA GHICA PLAZA)
BL.I, parter, sector 2, Bucuresti

Idei de mobilier pentru recepție potrivit afacerii tale

4 ianuarie 2024

Alegerea și crearea la comandă de mobilier pentru recepție trebuie să țină cont de mai multe aspecte deoarece recepția este unul dintre primele elemente ale afacerii tale pe care clienții și vizitatorii le vor experimenta. Așadar, alegerea pe care o faci contează. Vom explora câteva întrebări esențiale pe care trebuie să le pui atunci când selectezi mobilierul de recepție de birou și cum să găsești piesele potrivite pentru a da personalitate spațiului tău.

Creează o atmosferă distinctă cu mobilierul pentru recepție

Întotdeauna când clienții tăi vizitează compania, recepția este prima impresie pe care le-o lasă. De aceea e bine să-ți pui de la început întrebările:

 • Cum vrei să se simtă clienții când pășesc în zona ta de recepție?
 • Ce impresii vrei să le transmită mobilierul ales?
 • Cât de vizibil îți dorești să fie brandul tău încă de la ușă?

Dacă bugetul este limitat, selectează una sau două elemente de prioritizat. Alege cu grijă – prima impresie reprezintă unul dintre cele mai valoroase instrumente ale tale în ceea ce privește relația cu clienții.

Alt element de luat în seamă este eficiența organizării unui mobilier pentru recepție. Gândește-te la cei care vor lucra la recepție și cât de rapid răspund cerințelor clienților. Totul depinde de formatul recepției și de modul de organizare a dispozitivelor utilizate: telefon, calculator, prize, sertare, compartimente pentru documente etc.

Apoi intervine partea estetică: materiale utilizate, lumini, jocul de culori, aplicarea logo-urilor.

Tipuri de mobilier pentru recepție

Un mobilier pentru recepție este realizat la comandă cu diferite dimensiuni, materiale și stiluri. Există, de asemenea, nevoia de diferite tipuri de recepții, cum ar fi:

 • Recepție clinici medicale cu facilități pentru programări și corespondențe. De multe ori recepția este utilizată și ca secretariat, ceea ce necesită o compartimentare specifică pentru stocarea documentelor de corespondență și a coletelor.
 • Recepții saloane de înfrumusețare sunt adesea concepute pentru a crea o atmosferă relaxantă și plăcută, utilizând culori și elemente decorative specifice industriei de înfrumusețare. Personalul de la recepție furnizează informații despre serviciile disponibile, programul și programările, atât la telefon cât și direct. Un alt element important este securitatea casei de marcat, amplasamentul acesteia fiind parte din designul compartimentării recepției.
 • Recepții birouri open-space sunt concepute pentru a facilita fluxul rapid de oameni și pentru a gestiona un volum mare de activitate. Pot exista protocoale stricte de securitate pentru a controla accesul în clădire și pentru a monitoriza vizitatorii.
 • Recepții birouri mici pot oferi o atmosferă mai personalizată și prietenoasă. Designul se adaptează dimensiunii reduse, punând accent pe maximizarea utilizării spațiului disponibil. Personalul are o interacțiune mai directă și mai frecventă cu vizitatorii datorită dimensiunilor reduse ale spațiului.
 • Recepții hoteluri și restaurante. Accentul se pune pe crearea unei prime impresii plăcute și a unei atmosfere primitoare. Designul este adaptat stilului general al hotelului sau restaurantului, ce reflectă brandingul și atmosfera locației.
 • Recepții săli fitness au o atmosferă energică și dinamică, în funcție de natura activităților din cadrul sălilor de fitness. Poate exista un accent pe fluxul rapid al membrilor și controlul accesului în funcție de statutul de membru. Personalul oferă informații despre programele de antrenament, orele de funcționare și facilitățile disponibile.

Fiecare tip de recepție poate avea altă compartimentare necesară activităților specifice. De asemenea, forma mobilierului de recepție contează. Formele semirotunde sunt elegante, dar o recepție în U poate fi mai eficientă în spațiul alocat.

Materiale și accesorii utilizate la mobilier pentru recepție

Execuția la comandă a mobilierului pentru recepție implică utilizarea unor materiale de înaltă calitate, alese cu grijă pentru a asigura atât aspectul estetic, cât și durabilitatea în timp. Iată o descriere scurtă a materialelor pe care le utilizăm:

PAL melaminat

Placa aglomerată din lemn (PAL) melaminată reprezintă o bază solidă și durabilă pentru recepții. Acest material oferă o suprafață rezistentă la uzură și zgârieturi, fiind ideal pentru utilizare pe termen lung. Finisajul melaminat adaugă un aspect elegant și facilitează întreținerea.

MDF (fibre medii cu densitate mare)

MDF-ul este utilizat pentru a adăuga rafinament și detaliu finisajelor recepției. Datorită densității sale ridicate, MDF-ul oferă o suprafață netedă și uniformă, facilitând aplicarea de finisaje și gravuri. Acest material poate fi folosit pentru detalii sculptate sau pentru a crea accente distincte în designul recepției.

HPL (laminat înalt presat)

Laminatul înalt presat (HPL) este un material cheie pentru fronturile recepției. HPL-ul adaugă un finisaj elegant și rezistent, oferind o paletă variată de culori și texturi. Este recunoscut pentru durabilitatea sa sporită și rezistența la zgârieturi, păstrându-și aspectul impecabil chiar și în condiții de utilizare intensivă.

Sticlă sablată

Sticla sablată adaugă un element distinctiv și modern recepției. Cu o textură mată și fină, sticla sablată oferă intimitate și eleganță. Este folosită pentru fronturile recepției pentru a crea un aspect rafinat și pentru a păstra un echilibru între transparență și confidențialitate. Această opțiune permite, de asemenea, personalizarea cu modele sau texturi unice.

Combinația de PAL melaminat, MDF, HPL și sticlă sablată în executarea la comandă a recepțiilor asigură nu doar un aspect estetic deosebit, ci și durabilitate și funcționalitate în timp. Fiecare material contribuie la crearea unei recepții personalizate și adaptate nevoilor specifice ale spațiului dvs.

Adaugă un plus de eleganță cu banda led

Banda LED pentru recepții este o soluție inovatoare și estetică care adaugă un plus de eleganță și vizualitate spațiului de primire. Această bandă LED constă dintr-un șir de lumini LED înglobate într-o bandă flexibilă, ușor de instalat și adaptabilă la diferite configurații de mobilier pentru recepții.

Principalele caracteristici ale benzii LED pentru recepții includ:

 1. Iluminare personalizată: Banda LED oferă o sursă de lumină reglabilă, permițând personalizarea atmosferei în funcție de preferințe. Poate fi utilizată pentru a evidenția anumite zone, pentru a crea un accent luminos sau pentru a conferi un aspect general mai luminos și prietenos.
 2. Diversitate de culori: Oferind o gamă variată de culori, banda LED permite personalizarea iluminatului în funcție de tema sau designul general al spațiului. De la nuanțe calde, care creează o atmosferă relaxantă, la culori vibrante pentru a accentua energie și dinamism, există opțiuni pentru fiecare preferință.
 3. Economie de energie: LED-urile sunt cunoscute pentru eficiența lor energetică, consumând mai puțină energie în comparație cu alte surse de iluminat. Acest lucru contribuie atât la reducerea costurilor, cât și la un impact mai redus asupra mediului.
 4. Flexibilitate și ușurință în instalare: Datorită caracteristicilor sale flexibile, banda LED se poate adapta la contururile și formele diferite ale mobilierului pentru recepții. Instalarea este simplă și poate fi realizată cu ușurință de către profesioniști sau chiar de către utilizatorii obișnuiți.
 5. Durabilitate și longevitate: Banda LED este proiectată pentru a fi durabilă și rezistentă la uzură, oferind o durată de viață îndelungată, având nevoie de întreținere minimă.

În concluzie, banda LED pentru recepții reprezintă o opțiune modernă și versatilă pentru iluminarea spațiului de primire, aducând un plus de stil și funcționalitate.

Personalizarea fațadei recepției

Personalizarea feței centrale a mobilierului este un mod excelent de a aduce identitate și valori unice în spațiul dvs. comercial. Utilizarea inscripționării cu autocolant sau a literelor independente volumetrice din stiplex oferă o gamă variată de opțiuni creative și personalizate pentru a reflecta autenticitatea și profesionalismul business-ului dvs.

Inscripția cu autocolant

Autocolantele sunt o modalitate versatilă de personalizare, permițând aplicarea unor texte, logo-uri sau design-uri complexe pe suprafața feței mobilierului. Ele pot fi create în diverse dimensiuni și culori, oferind o gamă largă de opțiuni pentru a se potrivi identității vizuale a afacerii dvs. Autocolantele rezistente la uzură sunt ideale pentru a menține o imagine impecabilă pe termen lung.

Litere volumetrice din stiplex

Literele independente volumetrice din stiplex adaugă un aspect tridimensional și sofisticat feței centrale a mobilierului. Aceste litere pot fi modelate și vopsite pentru a se potrivi cu culorile și tema brandului dvs. Stiplex-ul este un material ușor și durabil, conferind literei o rezistență la impact și o durabilitate remarcabile. Această opțiune oferă un efect vizual puternic și elegant.

Indiferent dacă optați pentru autocolante sau litere volumetrice din stiplex, personalizarea feței centrale a mobilierului de recepție este o investiție valoroasă în construirea unei identități vizuale puternice și memorabile pentru afacerea dvs.

Concluzie

Alegerea și personalizarea mobilei pentru recepție reprezintă un aspect crucial al amenajării spațiului de primire al afacerii tale, fiind primul punct de contact cu clienții și vizitatorii. Pentru a crea o primă impresie autentică și profesională, trebuie să abordăm această decizie cu atenție și să ținem cont de identitatea și valorile business-ului nostru.

Personalizarea feței centrale a mobilierului este un instrument puternic pentru a transmite identitatea și valorile unice ale afacerii noastre. Alegerea întrebărilor corecte privind atmosfera dorită și vizibilitatea brandului contribuie la crearea unei recepții autentice și profesionale. Eficiența organizării spațiului și a mobilierului este esențială pentru fluxul de lucru și răspunsul rapid la cerințele clienților.

Alegerea materialelor de calitate precum PAL melaminat, MDF, HPL și sticlă sablată aduce eleganță și durabilitate, completate de adăugarea benzilor LED pentru iluminare și personalizarea cu autocolante sau litere volumetrice, consolidând identitatea vizuală a afacerii și contribuind la o relație pozitivă cu clienții și vizitatorii.

magnifiercrosschevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram