+40 726 234 342
+40 0371 177 633
Strada Dumitru Slugeru (DOAMNA GHICA PLAZA)
BL.I, parter, sector 2, Bucuresti

Vestiarul grădiniței: un spațiu pregătit pentru micii exploratori

14 noiembrie 2023

Vestiarul grădiniței este locul pe care copiii îl vizitează la sosire și la plecare, dar și în timpul zilei dacă vor face activități în exterior. De aceea un vestiar de grădiniță trebuie bine proiectat, ținând cont de aspecte precum ergonomia, curățarea facilă, designul dar și modul de compartimentare și amplasare.

În continuare voi expune cât mai multe caracteristici pentru vestiarul grădiniței, astfel ca tu să le poți lua în calcul și să decizi cât mai ușor ce să comanzi. Pentru că un vestiar la comandă îți va satisface toate nevoile.

Amplasarea vestiarului într-o grădiniță

Amplasarea corectă a vestiarelor în cadrul unei grădinițe este esențială pentru a asigura un mediu confortabil și funcțional atât pentru copii, cât și pentru personalul instituției. Câteva aspecte cheie includ:

  • Accesibilitate și conveniență – Vestiarele ar trebui să fie plasate în apropierea zonei de intrare, pentru a facilita o accesibilitate rapidă și comodă atunci când copiii vin sau pleacă. Pentru a minimiza timpul de deplasare al copiilor, acestea ar trebui să fie ușor accesibile din principalele zone de activitate, cum ar fi sălile de clasă sau curtea de joacă.
  • Spațiu și ergonomie – Un spațiu generos în jurul vestiarelor este important pentru a permite copiilor să se miște liber și să acceseze ușor dulapurile sau rafturile. Iar o aranjare logică a vestiarelor pentru a evita aglomerația și pentru a facilita fluxul copiilor în jurul lor este esențială.
  • Siguranță și supervizare – Vestiarele plasate în zone vizibile, sunt ușor supravegheate de către personal și aigură securitatea copiilor și facilitează intervenția rapidă în caz de nevoie.
  • Confort și mediu plăcut – Și izolarea acustică este importantă. Amplasarea într-o zonă care să minimizeze zgomotul excesiv din alte zone, asigură un mediu liniștit în timpul folosirii vestiarului.
  • Acces la băi sau la spații de igienă – Plasate în apropierea zonelor sanitare facilitează schimbările de haine sau de încălțăminte.

Mobilierul la comandă este proiectat ținând cont de toate aceste aspecte, spațiul fiind calculat la milimetru. Proiectanții noștri vor găsi cea mai bună soluție pentru amplasarea cât mai corectă a vestiarelor pentru copii.

Durabilitatea și siguranța vestiarului

Mobilierul din PAL asigură durabilitatea și rezistența la uzură, ceea ce este esențial într-un mediu activ ca cel al unei grădinițe. Pentru a minimiza riscul de accidentări, mobilierul este proiectat cu colțuri rotunjite și suprafețe netede, evitând astfel muchiile ascuțite sau suprafețele aspre.

De asemenea, vestiarele se pot ancora de podea sau de perete pentru asigurarea stabilității.

Vestiarele ancorate la podea oferă o stabilitate crescută, reducând riscul de răsturnare sau mișcare în timpul utilizării. Această metodă poate oferi o ancorare mai puternică, ceea ce este esențial pentru a preveni orice mișcare nedorită într-un mediu aglomerat.

Vestiarele ancorate la perete pot facilita curățarea podelei și oferă o mai mare accesibilitate pentru a efectua operațiuni de curățenie. Ancorele la perete economisesc spațiu în cazul în care este necesară maximizarea spațiului din vestiar sau din jurul său.

Ergonomie și design

Integrarea culorilor vii, a ilustrațiilor sau a formelor ludice în designul vestiarului creează un mediu plăcut și atrăgător pentru copii. Etichetarea și organizarea eficientă a spațiului, cu elemente creative, cum sunt culorile vii sau imaginile simple, încurajează copiii să-și asume responsabilitatea pentru propriile lor lucruri.

Adaptarea înălțimii rafturilor, utilizarea unor uși ușor manevrabile și a unor elemente de mobilier ergonomice facilitează accesul copiilor la propriile lor obiecte.

Un vestiar pregătit pentru copiii de grădiniță ar trebui să fie un spațiu care îi încurajează să devină mai independenți, responsabili și să se simtă confortabil în mediul lor școlar. Astfel, un design ergonomic, siguranța, implicarea și sprijinul din partea adulților sunt elemente cruciale pentru a face acest spațiu potrivit pentru micii exploratori.

Vestiare grădinițe – idei de compartimentare

Compartimentarea eficientă a vestiarelor

Din punctul nostru de vedere ca producător de mobilier, compartimentarea dulapurilor vestiar joacă un rol important în organizarea spațiului existent. Dulapurile pot avea compartimente personalizate pentru fiecare copil, în funcție de nevoile și dimensiunile obiectelor lor.

  • În partea de jos, este util un compartiment de încălțăminte, la îndemâna copiilor.
  • În partea din mijloc, locul de haine este completat cu mai multe agățătoare ușor de accesat de către copii.
  • În partea de sus pot fi depozitate obiecte mici personale sau jucării.

Unele vestiare ale grădiniței sunt deschise, fără uși, pentru a le fi ușor copiilor să-și depoziteze hainele și încălțămintea. Dar dacă e necesar, ușile sunt confecționate în culori vii, în contrast cu dulapul de culoare lemn natur. În funcție de buget, se poate opta pentru un dulap din PAL melaminat de 18mm și uși din MDF plat de 18mm.

Diversele compartimentări îmbunătățesc experiența copiilor și a personalului și reduc pierderea sau confuzia legate de obiectele din vestiar, facilitând gestionarea acestui spațiu.

Implementarea unor soluții tehnologice și a unor strategii inteligente de organizare pot transforma vestiarul unei grădinițe într-un mediu eficient și plăcut pentru toți cei implicați.

Cere oferta pentru vestiare grădiniță la comandă și specifică dimensiunile dorite, design-ul și modul de încuiere. Poți încărca în formularul de comandă schițe sau imagini ca să avem o bază pentru discuția inițială. Te așteptăm!

magnifiercrosschevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram