+40 726 234 342
+40 0371 177 633
Strada Dumitru Slugeru (DOAMNA GHICA PLAZA)
BL.I, parter, sector 2, Bucuresti

Vestiare la comandă: siguranță și confort pentru clienți, angajați și elevi

23 octombrie 2023

Dacă ești manager de grădiniță, de sală de sport sau ai angajați în construcții, ai nevoie de amenajarea de vestiare la comandă. Ei bine, toți aceștia au nevoie de un loc confortabil unde să se schimbe în hainele sau echipamentele necesare activităților pe care le desfășoară. Acest ghid îți arată cum alegi vestiarul potrivit scopului tău.

Vestiarele, cunoscute și sub denumirea de săli de schimb sau garderobe, au un rol crucial în diverse medii, inclusiv în sălile de sport, piscine, școli, internate, cluburi sportive și la unele locuri de muncă.

Aceste spații servesc drept locuri în care oamenii își schimbă hainele, se pot împrospăta, și, cel mai important, își pot proteja bunurile personale. Asigurarea protecției bunurilor personale ale indivizilor este de o importanță deosebită, deoarece disparițiile bunurilor pot avea loc oriunde, chiar și în cadrul unei organizații care pare a fi un mediu sigur.

Cum alegi un vestiar pentru locația ta?

Alegerea celor mai bune vestiare pentru scopul tău se face în funcție de mai multe criterii de care e nevoie să ții cont.

Vestiare la comandă cu uși în formă de Z
Vestiar cu uși în formă de Z
 • Spațiu și dimensiuni: În primul rând, luăm în considerare disponibilitatea spațiului. Ai opțiuni variate, de la vestiare cu uși lungi, suprapuse, casetate sau la cele în formă de “Z”. Modelele casetate sunt economice din punct de vedere al spațiului, oferind fiecărei persoane o casetă personală. Vestiarele cu uși lungi sau suprapuse sunt potrivite pentru sălile de sport sau locurile care necesită depozitarea materialelor didactice și a uniformelor.
 • Compartimentare eficientă: Pentru școli și licee, recomandăm vestiare cu poliță interioară, care facilitează organizarea manualelor și a obiectelor personale.
 • Siguranță: Siguranța este prioritatea noastră. Vestiarele cu perimetrul frontal rotunjit reduc riscul de accidentări. Ușile rezistente și balamalele interne antiefracție asigură securitatea obiectelor depozitate. Ventilația eficientă prin fantele de aerisire împiedică mirosurile neplăcute și este proiectată conform normelor specifice pentru a preveni introducerea obiectelor străine.
 • Sistem de închidere sigur: Sistemele de închidere cu cilindru și chei asigură obiectele depozitate. O cheie master opțională poate deschide toate ușile vestiarelor achiziționate în aceeași serie. Pentru situațiile în care cheile pot fi ușor pierdute, recomandăm un sistem de închidere cu cifru mecanic.
 • Locul de amplasare: În funcție de locul în care vor fi amplasate, poți alege un vestiar cu picioare sau unul pe soclu, în funcție de nevoile de igienizare sau protecție împotriva coroziunii.
 • Accesorii utile: Suporturi pentru etichetă, agățători pentru haine, suporturi pentru umbrelă/prosop și protecții anticoroziune sunt opțiuni utile pentru economisirea spațiului și eficientizarea acestuia.
 • Design și culoare: Într-un spațiu, cum ar fi de exemplu cel de învățământ pentru cei mici, designul are un impact semnificativ asupra motivării copiilor. Vestiarele cu uși colorate adaugă un element vizual interesant, iar modelele personalizate cu imagini oferă o notă de originalitate.

Cu ajutorul nostru, poți găsi vestiarele perfecte care îndeplinesc toate aceste criterii și creează un mediu sigur și plăcut pentru cei care le folosesc.

Materiale utilizate pentru vestiare la comandă

Creăm la comandă vestiare pentru diverse scopuri: grădinițe, școli, farmacii, laboratoare, săli de sport și piscine, companii, întreprinderi. Acestea sunt fabricate din PAL și MDF cu diverse caracteristici.

Fiecare categorie de beneficiari are alte necesități. Dacă grădinițele au nevoie de dulapuri vestiare care se curăță ușor și sunt sigure – fără muchii ascuțite, cele din sălile de sport au nevoie de siguranța obiectelor depozitate, foarte importante fiind încuietorile.

Vestiar sală sport din PAL
Vestiar sală sport din PAL

PAL și MDF

Când vine vorba de alegerea materialelor pentru vestiare, fiecare material, PAL (placaj de lemn) și MDF (fibră de densitate medie), are caracteristici specifice care pot influența alegerea finală. Iată diferențele relevante între PAL și MDF pentru vestiare:

Durabilitate și rezistență

 • PAL-ul oferă o rezistență mecanică mai mare și durabilitate în timp. Aceasta face ca vestiarele din PAL să fie potrivite pentru utilizare intensă sau în medii în care există șanse de uzură mecanică semnificativă.
 • MDF-ul nu este la fel de durabil ca PAL-ul în ceea ce privește rezistența la uzură mecanică. De aceea, este mai potrivit pentru vestiarele care nu vor suferi un trafic greu sau utilizare intensă.

Rezistență la umiditate și medii specifice

 • PAL-ul nu rezistă bine la umezeală sau la medii cu schimbări semnificative de umiditate. Este mai potrivit în zone uscate și pentru utilizări care nu implică expunerea frecventă la apă sau umezeală.
 • MDF-ul poate rezista mai bine la condiții cu umiditate crescută sau fluctuații de umiditate. Acest aspect îl face mai potrivit pentru vestiarele amplasate în medii cu aburi sau umiditate mai ridicată, cum ar fi vestiarele din sălile de sport sau vestiarele pentru bazinele de înot sau piscine.

Preț și buget

 • De obicei, PAL-ul este mai accesibil din punct de vedere financiar. Acesta poate fi o opțiune atractivă pentru proiectele cu buget redus sau pentru proiectele care necesită o soluție economică.
 • MDF-ul poate fi mai costisitor decât PAL-ul, mai ales dacă se dorește o finisare de înaltă calitate sau rezistență suplimentară la umiditate. Este o alegere potrivită pentru proiectele care pun accent pe finisaje de calitate superioară.

Finisare și aspect estetic

 • PAL-ul păstrează aspectul natural al lemnului și poate fi finisat în diverse culori, lăcuiri sau texturi. Este potrivit pentru proiectele care doresc să obțină un aspect mai tradițional sau rustic.
 • MDF-ul oferă o suprafață uniformă și netedă, ideală pentru finisaje vopsite, lăcuite sau pentru obținerea unui aspect modern și uniform. Acesta poate fi personalizat cu diverse finisaje de înfoliere și furniruire.

În alegerea dintre PAL și MDF pentru vestiare, trebuie să iei în considerare necesitățile specifice ale proiectului, bugetul disponibil și mediul în care vor fi amplasate vestiarele. Fiecare material are avantaje și dezavantaje distincte, iar alegerea corectă depinde de cerințele și prioritățile pentru proiectul respectiv.

În general, vestiarele de construiesc din ambele materiale, PAL-ul fiind potrivit pentru scheletul dulapului iar MDF pentru uși.

Vestiare din PAL cu uși MDF și cheie standard
Vestiare din PAL cu uși MDF și cheie standard

Sisteme de închidere pentru vestiare

Există mai multe tipuri de încuietori disponibile pentru vestiare, fiecare cu caracteristici specifice pentru a satisface diverse nevoi de securitate și comoditate. Iată câteva dintre tipurile de încuietori utilizate în vestiare:

Încuietoare cu cheie

 • Încuietori cu cheie standard: Acestea necesită o cheie pentru a deschide și închide vestiarul. Sunt simple și ușor de utilizat, dar pot implica riscul pierderii cheii.
 • Încuietori cu cheie de tip camlock: Aceste încuietori pot fi folosite cu un set de chei identice care deschid mai multe vestiare. Sunt utile în școli și birouri unde există mai multe vestiare.

Încuietoare cu cifru (combinație):

 • Încuietori cu cifru mecanic: Utilizează un set de numere pentru a forma o combinație. Nu necesită chei și sunt ideale pentru situații în care oamenii pot uita să aducă sau să păstreze cheile.
 • Încuietori cu cifru electronic: Permit utilizatorilor să seteze și să introducă o combinație numerică. Sunt mai ușor de utilizat decât cele mecanice și oferă funcții suplimentare, cum ar fi înregistrarea și monitorizarea utilizării.

Încuietoare RFID (Radio Frequency Identification):

 • Acestea utilizează tehnologia RFID pentru acces. Utilizatorii pot folosi un card sau o brățară RFID pentru a deschide vestiarul. Sunt potrivite pentru mediile în care accesul rapid și ușor este important, cum ar fi sălile de sport.

Alegerea unui tip de încuietoare pentru vestiare depinde de nivelul de securitate dorit, de buget, de mediul în care vor fi utilizate și de preferințele utilizatorilor. Fiecare tip de încuietoare are avantaje și dezavantaje, iar alegerea trebuie să fie adaptată nevoilor specifice ale proiectului.

Ce tipuri de vestiare pot comanda?

Fiind create la comandă, vestiarele sunt personalizate și au scopuri diferite. De exemplu, vestiarele destinate copiilor de grădiniță, farmaciilor și sălilor de fitness prezintă diferențe semnificative în ceea ce privește designul, dimensiunile, scopul și caracteristicile lor. Iată o comparație a acestor tipuri de vestiare:

Vestiare la comandă pentru grădinițe

Design și dimensiuni: Vestiarele pentru grădinițe sunt concepute pentru cei mai mici utilizatori, așa că au dimensiuni reduse, uși mai joase și culori vii sau desene vesele pentru a atrage copiii.

Scop: Aceste vestiare sunt destinate depozitării hainelor și a obiectelor personale ale copiilor într-un mediu sigur și prietenos.

Caracteristici speciale: Sunt construite cu materiale ușor de curățat și au uși cu design sigur, fără colțuri ascuțite.

Vestiare pentru farmacii

Design și dimensiuni: Vestiarele pentru farmacii sunt de obicei mai mici și mai simple ca design. Ele pot fi încorporate în spațiile mici din spatele ghișeelor de servire a clienților.

Scop: Sunt folosite pentru depozitarea echipamentelor personale ale angajaților farmaciilor, cum ar fi jachetele și gențile, pentru a le menține în afara spațiului public.

Caracteristici speciale: Adesea au chei sau sisteme de închidere pentru securitate.

Vestiare pentru săli de fitness

Design și dimensiuni: Aceste vestiare pot fi mari și spațioase pentru a permite utilizatorilor să-și depoziteze echipamentele sportive, precum rucsacurile, ghetele de sport și hainele de schimb.

Scop: Vestiarele din sălile de fitness sunt destinate utilizatorilor sălii pentru a-și păstra obiectele personale în timpul antrenamentelor.

Caracteristici speciale: Pot avea bănci pentru a permite clienților să se schimbe, compartimentare pentru depozitarea încălțămintei, a hainelor și a obiectelor mai mici. De asemenea, pot fi echipate cu sisteme de ventilație pentru a controla mirosurile. Sistemele de închidere pot fi sofisticate, de la cifru la brățară.

Vestiare pentru alte scopuri

Design și dimensiuni: Echipa noastră va veni la fața locului pentru măsurători, în urma cărora vom stabili care va fi design-ul optim și dimensiunile potrivite spațiului alocat.

Scop: Vestiarele sunt destinate pentru păstrarea obiectele personale în timpul cât persoanele fac alte activități.

Caracteristici speciale: Cum am spus și mai sus, în funcție de destinația vestiarelor, pot fi dimensiuni atipice, încuietori de la cele simple cu cheie la unele sofisticate, materiale speciale cum ar fi suprafețele antimicrobiene pentru vestiarele din farmacii.

Diferențele principale între aceste tipuri de vestiare se bazează pe nevoile specifice ale utilizatorilor și mediilor în care sunt utilizate.

Cere oferta pentru vestiare la comandă și specifică dimensiunile dorite, design-ul și modul de încuiere. Poți încărca în formularul de comandă schițe sau imagini ca să avem o bază pentru discuția inițială. Te așteptăm!

magnifiercrosschevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram